De Chevrolet Bolt, wat zijn de specificaties?2018-08-27T23:13:44+00:00

 

De Chevrolet Bolt, wat zijn de specificaties?

De Chevrolet Bolt is een volledig elektrische auto die in 2017 op de markt zal verschijnen, een jaar eerder dan de Tesla 3. Deze auto zal een grote concurrent zijn voor de Tesla. De specificaties zijn eerder dit jaar al bekendgemaakt.

De auto is 4.2 meter lang, 1.8 meter breed en 1.6 meter hoog. Aan de binnenkant is voldoende ruimte voor vijf personen en extra opslag. specificaties van de chevrolet boltMet de elektrische 200hp-motor trekt de auto binnen 7 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur, behoorlijk snel dus. Vanuit stilstand trek je op naar 50 kilometer per uur binnen 2.9 seconden. De snelheid kan oplopen tot een maximum van 145 kilometer per uur. Er wordt verwacht dat de auto maar liefst 320 kilometer kan rijden op een volledig opgeladen accu. Met de oplader van 240 volt is de Bolt EV weer snel opgeladen. Binnen een uur heeft de auto weer genoeg energie om 40 kilometer te rijden, en na negen uur is de accu volledig opgeladen. Met een snellaadpaal gaat dit nog sneller: binnen een half uur is de batterij vol genoeg om 150 kilometer te rijden.

Met een weerstand tegen hitte en een koelingsysteem is de lithium batterij bestand tegen verschillende klimaten. De batterij, met een vermogen van 60 kWh, bevindt zich over de vloer van de hele auto, van de voorkant tot achter de achterbank. De batterij heeft een gewicht van 435 kilogram en is zo gevormd dat hij goed verdeeld is over de auto. Hierdoor rijdt de Bolt erg stabiel. Doordat de batterij over de gehele bodem verspreid is, blijft er zo veel mogelijk ruimte voor de passagiers en extra opslag.

chevrolet-bolt-specsVia een handig scherm in de auto zijn gegevens gemakkelijk af te lezen, zoals de hoeveelheid gebruikte energie, de verwachte afstand die je nog kunt rijden en de klimaatcontrole. De Chevrolet Bolt beschermt de bestuurder en passagiers door middel van radars en camerasystemen rond de auto, weergegeven op het scherm aan de binnenkant. Zo zijn botsingen gemakkelijker te voorkomen.

De volledig elektrische Chevrolet Bolt ziet er veelbelovend uit. Het kan zomaar eens een goede concurrent worden voor de Tesla model 3. En een jaar eerder op de markt, verwacht in 2017. We zijn heel benieuwd.