Wat gaat de rest doen nu Tesla met de 3 komt?2018-08-27T23:13:44+00:00

Wat gaat de rest doen nu Tesla met de 3 komt?

Tesla 3 reserveringenNog niet zo lang geleden werd Elon Musk van Tesla nog uitgelachen door Duitse automakers, die verwachtten dat de Tesla een flop zou worden. Merken als Mercedes, Audi en BMW en Porsche dachten dat zo’n klein, nieuw bedrijfje hun expertise en jarenlange ervaring niet kon overtreffen.
Maar toen de Tesla 3 bekend werd gemaakt, bleek dat in de eerste week al meer dan 325,000 mensen over de hele wereld de auto hadden besteld, terwijl het nog zo’n anderhalf jaar duurt voordat hij überhaupt in productie gaat. Op dit moment begonnen andere automerken toch wel te zweten. Het autobedrijf dat eerst werd gezien als een grap, begon nu toch echt steeds meer op concurrentie te lijken.

Tesla is niet het eerste bedrijf dat elektrische auto’s maakt. Merken als Volkswagen en BMW hebben eerder elektrische auto’s geproduceerd, maar dan gefocust op een plug-in hybride met zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Ze dachten dat het niet mogelijk zou zijn om een volledig elektrische auto te maken die verder kon dan 160 kilometer op een volle accu. Niemand zou dit willen kopen, dus moest er ook een verbrandingsmotor bij. Toen de Tesla S op de markt kwam bleek het echter wél mogelijk te zijn: de volledig elektrische Tesla S rijdt 400 kilometer op een volle accu.

Na dit succes begonnen andere automerken als Porsche en Audi het bedrijf van Musk toch wel serieus te nemen, en ze beseften dat ze deze ontwikkelingen moesten gaan overtreffen met hun eigen merken. Ze begonnen dus plannen te maken om hun volledig elektrische auto’s een stuk sneller op de markt te brengen dan eerst de bedoeling was. Aan het eind van dit decennium moeten ze klaar zijn, terwijl ze eerst nog geen brood zagen in de markt voor de elektrische auto’s. Audi is op dit moment bezig met een volledig elektrische auto, Model X SUV. De bedoeling is om Tesla’s model X te overtreffen in het aantal kilometers op een volle accu: de auto moet maar liefst 500 kilometer per keer kunnen rijden. Porsche komt met een volledig elektrische sportwagen, de Mission E. Net als Tesla moet de auto veel kilometers kunnen rijden, en in korte tijd een hoge snelheid kunnen bereiken.

tesla 3 reservationHet ziet er dus naar uit dat Musk zijn doel bereikt: volledig elektrische auto’s worden door de opkomst van Tesla steeds serieuzer genomen, en ze zullen in de komende jaren steeds meer op de markt verschijnen. Niets meer te lachen voor de grote automerken!