‘Revenge of the Electric Car’, het kijken waard!2018-08-27T23:13:45+00:00

‘Revenge of the Electric Car’, het kijken waard!

‘Revenge of the Electric Car’ is een documentaire-film uit 2011, gefilmd vanuit het perspectief van vier ondernemers die er alles aan doen om de elektrische auto terug op de markt te krijgen tijdens de economische crisis. De film is geregisseerd door Chris Paine, ook bekend als regisseur van de film ‘Who Killed the Electric Car?’.

Revenge-of-the-Electric-Car-DVD-NSGedurende de periode van 2007 tot 2010 volgt Chris Paine het onderzoek en de ontwikkelingen bij de bedrijven General Motors, Nissan en Tesla Motors. Daarnaast volgt hij ook een part-time monteur die reguliere auto’s omzet naar elektrische, De vier automakers gaan de strijd met elkaar aan om de eerste, beste en meest geaccepteerde elektrische auto op de markt te brengen.

De eerste ondernemer is Elon Musk, rijk geworden als eigenaar van Paypal, en nu CEO van Tesla Motors. Hij heeft als doel om alleen de allerbeste elektrische auto’s te produceren. Het bedrijf wordt voornamelijk gefinancierd met zijn eigen geld, iets wat hij hoopt terug te verdienen.

De tweede ondernemer is, verrassend genoeg, Bob Lutz. Dit is de vicevoorzitter van General Motors, die in ‘Who Killed the Electric Car?’ nog verantwoordelijk werd gezien voor het stopzetten van de productie van Elektrische auto’s, namelijk de EV1. Nu wil hij echter gezien worden als degene die GM opnieuw uitvindt en verbetert.

De derde ondernemer is Carlos Ghosn, CEO van Nissan/Renault. Als echte kapitalist is hij ervan overtuigd dat zijn eigen elektrische auto, de Nissan Leaf, de beste en meest betaalbare elektrische auto op de markt zal zijn.

De laatste ondernemer is Greg Abbott, een hobbyist die reguliere auto’s omzet in elektrische auto’s, omdat hij niet kan wachten tot de grote bedrijven de elektrische auto’s gaan produceren die het publiek verwacht. Zijn doel is om deze hobby om te zetten tot een bedrijf, waarmee hij goed geld kan verdienen en veel elektrische auto’s op de markt kan brengen.

Chris Paine neemt je mee achter de schermen bij deze bedrijven, waardoor je goed kunt zien dat de weg naar de top van de markt voor elektrische auto’s niet gemakkelijk is. Door zowel persoonlijke problemen als problemen van buiten, zoals de economische crisis, zul je zien dat de ondernemers tegen veel dingen aanlopen.

Waar ‘Who Killed the Electric Car?’ eindigde met het stopzetten van de ontwikkeling van vele elektrische auto’s, eindigt ‘Revenge of the Electric Car’ met een nieuwe generatie elektrische auto’s. Zo zijn in de film de Chevrolet Volt, Nissan Leaf en Tesla Roadster te zien.

De film heeft veel positief commentaar gehad. Volgens velen is ‘Revenge of the Electric Car’ een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in auto’s. Het kijken waard dus.

Bekijk de trailer op YouTube:

Trailer Revenge of the Electric Car