Rij-impressie van de Tesla 32018-08-27T23:13:44+00:00

Rij-impressie van de Tesla 3

De Tesla model 3 komt pas over twee jaar uit voor het publiek, maar er zijn al enkele testritten gemaakt in prototypes. Musk, de CEO van Tesla, heeft nog niet alle details over de auto bekend willen maken, maar we kunnen alvast een aantal punten doornemen.

De Tesla 3 kan binnen zes seconden met weinig geluid optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur, erg snel dus. Er wordt geschat dat de auto op een volle accu maar liefst 315 kilometer kan rijden. Met een grotere batterij kan deze afstand oplopen tot wel 480 kilometer.

Tesla-Model-3De ‘auto-pilot’-hardware die we eerder in Model S zagen, zal in deze auto standaard zijn. Ook kunnen de auto’s snel opgeladen worden via Tesla’s eigen snellader-netwerk. Volgens Musk moet het aantal laadpalen aan het eind van het jaar verdubbeld zijn, waardoor het nog gemakkelijker wordt om je Tesla snel op te laden.

Het uiterlijk van model 3 doet denken aan andere Tesla modellen. Van de zijkant en achterkant lijkt het precies op model S, maar dan met een hoger dak en een ronde voorkant en achterkant. Zoals elk ander model zitten de batterijen verstopt in de bodem van de auto, en is zo weggestopt dat het meer ruimte moet bieden voor de inzittenden. Ook het ontwerp van de aandrijflijn helpt bij het creëren van meer ruimte aan de binnenkant. De Tesla 3 biedt comfortabele ruimte voor vijf personen. Het interieur is erg minimalistisch, met voorin een groot, centraal gepositioneerd scherm en een bijzonder stuur met slechts twee spaken.

Eerdere Tesla modellen zijn gemaakt van aluminium, maar dit is een vrij duur materiaal. Musk heeft gezegd dat de Tesla 3 gemaakt wordt uit een mix van aluminium en staal, maar hij wilde hier geen verdere details over kwijt.

We zien dat de Tesla Model 3 een goede elektrische auto zal zijn die stabiel rijdt. Hij trekt snel en geluidloos op, en kan een hele tijd rijden voordat hij weer opgeladen moet worden. Voor meer details over deze auto zullen we echter nog even moeten wachten. Vlak voordat de productie gaat beginnen, zullen de laatste specificaties worden prijsgegeven. We wachten af!

Rij impressie Tesla 3