Waarom iedereen in een Tesla X zou moeten rijden2018-08-27T23:13:45+00:00

Waarom iedereen in een Tesla X zou moeten rijden

Tesla X exterieurBestaat er zo iets als een ideale auto? Het nieuwe model van Tesla, Model X, komt in ieder geval verdacht dicht in de buurt. Dit is met recht een auto waar iedereen in zou moeten rijden.

Autoliefhebbers hebben lang op de Tesla X moeten wachten. In 2012 werd voor het eerst een versie getoond en in 2016 komt de eerste volledig elektrische SUV dan eindelijk naar Nederland.

Volledig elektrisch

Nederlanders zijn natuurlijk niet vies van een beetje besparen. En dat is een eerste reden om direct een bezoekje aan de Telsa-dealer te brengen. Want met Model X ben je de trotse eigenaar van een elektrische SUV. Daarmee denk je niet alleen aan het milieu, maar ook aan je portemonnee. Je hebt bijvoorbeeld minder onderhoudskosten en belastingvoordelen. En dan zouden we bijna de brandstofkosten vergeten 😉

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over het bereik: een volledige accu gaat 470 kilometer mee.

Auto met uitstraling

7 zitplaatsen in de Tesla XRij je de Tesla niet vanwege de kosten of het milieu? Dan doe je dat vanwege het uiterlijk. Oprichter en CEO van Tesla, Elon Musk, heeft met Model X een SUV afgeleverd die doet denken aan een hogere variant van de Model S, met de bijzondere omhoogslaande deuren . Daarmee is deze SUV een zeer sportieve wagen die gezien mag worden! De Model X oogt trouwens niet alleen sportief, hij is het ook! Sportieve rijders kunnen met deze auto prima uit de voeten. Zo kan je een sprintje trekken van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden.

Wie trouwens liever met het gezin op stap gaat: Model X biedt ruimte voor maar liefst zeven personen.

Veiligheid

Zoals we van Tesla mogen verwachten, is de Model X een ontzettend veilige auto. Doordat de batterij strategisch is geplaatst om zo het zwaartepunt te verlagen, is de kans zo’n 50% kleiner dat je met deze auto over de kop slaat in vergelijking met vergelijkbare voertuigen.

Zelfs aan persoonlijke gezondheid is gedacht: Model X is uitgerust met een HEPA-filter van medische kwaliteit. Hierdoor worden bacteriën, pollen en virussen uit de lucht van buiten gefilterd voordat de lucht in de cabine stroomt.

Tesla Model X als ideale autoTesla X met vleugeldeuren

Het nieuwe model van Tesla is de eerste vol elektrische SUV ter wereld. Werkelijk alles lijkt aan deze auto te kloppen: van design tot bereik en van veiligheid tot vermogen. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto en wilt besparen op de vaste autolasten, dan is Model X een fantastische keuze.