AP is opgericht in 2001 en specialist op het gebied van ontwerp en interne assemblage en productie van schakelkasten en laagspanningsdistributiepanelen voor kritieke infrastructuren. In samenwerking met AP heeft EV-solutions de EV-Vermogensverdeler ontwikkeld, die het mogelijk maakt om laadpunten bij uw bedrijfspand Futureproof aan te leggen, zo voorkomt u in de toekomst onnodig hoge installatiekosten

AP in anderhalve minuut

Klaar voor de toekomst

Bij de aanleg van een laadplein, is het raadzaam om na te denken hoe een laadplein kostenbewust in de toekomst kan worden uitgebreid. Zo kunnen er meteen al voorbereidingen worden getroffen om later geen dubbele werkzaamheden te verrichten aan de infrastructuur, zoals uitbreidingsmogelijkheden in verdeelkasten. Deze voorbereidingen vooraf zorgen later voor kostenbesparing bij de eventuele toekomstige uitbreiding van het laadplein.

Load Balancing

Bij laadpleinen passen we Load Balancing toe. Daarbij voorkom je overbelasting en wordt het laadvermogen efficiënt verdeeld over alle laadpalen. Zo wordt altijd het maximale laadvermogen aangeboden. Gebruikers kunnen optimaal gebruik maken van het laadvermogen en inkomsten uit laadsessies worden verhoogd.

Totaalleverancier

Bedrijven die met hun complete wagenpark overgaan op elektrisch rijden, kunnen bij AP en EV Solutions terecht. AP levert de vermogensverdelers en  bekabeling, EV Solutions realiseert alles daarom heen.

Project uitgelicht: Laadplein Emmen

Onlangs heeft Ev-solutions samen met AP en Van Riesen Duurzame Installatietechniek een laadplein gerealiseerd bij Taxibedrijf Dorenbos in Emmen. Het wagenpark groeide gestaag en het werd dus tijd om een ruim laadplein aan te leggen. Het opleveren van het laadplein omvatte niet alleen de engineering, maar ook projectmanagement, werkvoorbereiding, hardware, installatie en civiele werkzaamheden. Een fantastische en uitdagende opdracht, waarbij EV Solutions en AP in totaal tien dubbele laadstations van 2 x 22kW en twee 400A verdelers in buitenkasten produceerden en leverden.

De Verdeelsystemen

Bij u thuis of op uw werklocatie: EV-Solutions zorgt voor een vakkundige installatie van duurzame oplaadpunten, voor uw elektrische auto. Of meerdere auto’s natuurlijk, want ook bedrijven die met hun complete wagenpark willen overgaan op elektrisch rijden kunnen bij ons terecht voor de realisatie van laadpleinen met de daarbij behorende infrastructuur.