Emil Frey en EV-Solutions

Meer over onze samenwerking 

Afbeelding genomen tijdens de stadiondag op 16-02-2023 in Barneveld

Een nieuwe investeerder in EV-Solutions  

Sinds eind 2022 heeft EV-Solutions een sterk merk achter zich staan: Emil Frey. Omdat we erg trots zijn op deze nieuwe aandeelhouder vertellen we in dit artikel graag meer over de impact van deze samenwerking tussen EV-Solutions en Emil Frey. 

Over Emil Frey 

Emil Frey Nederland NV is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt 17 verschillende automerken. De officiële merkdealers van Emil Frey Nederland zijn: Nefkens (Peugeot/DS/Citroën/Opel), Ekris, de Beier, Keram (BMW/MINI), Pouw (Volkswagen/Audi/SEAT/ŠKODA), de Bois (Honda), Terwolde (Renault/Dacia), ABD (Renault/Dacia/Nissan), Wittenberg (Hyundai) en XPENG. Naast deze dealerbedrijven maken ook Auto AZ, ABD Autoschade, Qarnet, De Jong Autoschade, MKB Lease, Emil Frey Schadeservice, Elgersma (Automotive Supplies) en Emil Frey Car Trading Netherlands (export) deel uit van Emil Frey Nederland. Emil Frey is onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.  

Emil Frey staat bekend om zijn: 

  • Brede productportfolio en diensten 
  • Verschillende sectoren waarin ze werkzaam zijn 
  • Goede imago door de lange geschiedenis en klantenkring 
  • Groot aanpassingsvermogen op het gebied van digitalisering en innovatie 
  • Veelvuldige investeringen in nieuwe technologieën 
  • Grote geografische dekking binnen Europa 
  • Focus op klantentevredenheid 

Samenwerking Emil Frey en EV-Solutions 

Over het algemeen kunnen we  stellen dat Emil Frey’s brede scala aan producten en diensten, sterke merkherkenning, focus op klanttevredenheid samen met investeringen in nieuwe technologieën en grote geografische dekking allemaal bijdragen aan het sterker maken van EV-Solutions als bedrijf en merk.  

EV-Solutions heeft met deze nieuwe aandeelhouder een stevige basis om de verdere groei in de markt te bewerkstelligen. In de 1e jaren lag de focus bij EV-Solutions vooral op de verkoop van laadpalen. Echter zijn we nu uitgegroeid tot dé laadinfra specialist van Nederland waarbij onze expertise in schaalbaarheid van de laadinfrastructuur ligt. Zo bieden wij nu een volledige futureproof oplossing.

Er wordt geschat ( uit rapport van ResearchAndMarkets uit 2021) dat de wereldwijde markt voor EV-laadinfrastructuur een jaarlijkse groei van 34,7% zal realiseren tot aan 2028. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de groei van de markt, zoals de toenemende vraag naar EV’s, de groeiende bezorgdheid over milieuproblemen en de toenemende ondersteuning voor de ontwikkeling van EV-laadinfrastructuur. Hier zijn we als EV-Solutions al jarenlang mee bezig en zodoende kennen wij de markt door en door. Wij ontzorgen de klant van A tot Z. Wij bieden een uitstekende service aan elke klant door de juiste informatieverschaffing, goede advisering, installaties op maat, future proof oplossingen en een goede aftersales.  “First time right” staat bij ons hoog in het vaandel. En met Emil Frey achter ons, zal de focus op klantentevredenheid alleen maar toenemen.

Lees hoe klanten ons nu beoordelen:

quotes van klanten EV-Solutions

Meer weten over EV-Solutions en Emil Frey? Lees dan hier het persbericht. 

Voor een passende oplossing voor uw eigen situatie bekijk onze: