Kies het juiste laadpunt – Een overzicht van onze nieuwste producten

nieuwe producten in EV-webshop

Kies het juiste laadpunt - Een overzicht van onze nieuwste producten: de Ratio Electric laadpunten versus de Zaptec

Hoe maak ik de juiste keuze voor een laadpaal die het beste past bij mijn elektrische auto?

In de wereld van elektrisch laden is er een hele hoop keuze. Juist daarom is het belangrijk om het juiste laadpunt te kiezen dat aansluit bij de specifieke behoeften. Met de verschillende functionaliteiten en opties, kan het goed zijn om eerst een wensenlijstje te maken. De Ratio Electric begrijpt dit en heeft een reeks laadpunten ontwikkeld die gericht zijn op specifieke situaties. In dit blog zullen we een overzicht geven van de laadpunten van Ratio Electric in de 5e generatie, namelijk de Ratio Smart, Ratio Solid, Ratio Start en Ratio Solar en dat afzetten tegenover nog een nieuw product in onze webshop: de Zaptec. Zo helpen we je het juiste laadpunt te kiezen dat perfect aan sluit bij jouw wensen.

Hieronder even in het kort de vier verschillende Ratio Electric laadpunten op een rijtje:

  1. Ratio Smart laadpaal/box (11-22 kW):

De Ratio Smart is een slim laadpunt met vrijwel alle functionaliteiten die Ratio Electric te bieden heeft, behalve de solar charging functie. Het laadpunt beschikt over dynamische loadbalancing, waardoor het live kan meekijken naar het stroomverbruik in huis en het laadvermogen kan aanpassen om overbelasting te voorkomen. Daarnaast is het compatible met de Ratio app, waarmee je het laadpunt kunt bedienen, ontgrendelen en inzicht krijgt in de laadsessies.

 Dit laadpunt is ideaal voor wie op zoek is naar een slim laadpunt zonder gebruik te hoeven maken van solar charging.

 

  1. Ratio Solid laadpaal/box (11-22 kW):

De Ratio Solid is een voordelige optie met load balancing voor optimaal gebruik van de laadcapaciteit. Dit laadpunt kan zowel op 3 fase als op 1 fase worden aangesloten. Het beschikt over dynamische loadbalancing en is geschikt voor slim laden in combinatie met zonnepanelen. Het is echter niet compatible met de Ratio app, waardoor de bediening via de interface op de behuizing plaatsvindt.

 Dit laadpunt is perfect voor wie dynamische loadbalancing en solar charging wil, maar geen gebruik wenst te maken van een app voor de bediening.

 

  1. Ratio Start laadpaal/box (11-22 kW):

De Ratio Start is het basismodel van Ratio Electric en een voordelige oplossing voor thuisladen. Dit laadpunt is ideaal voor wie geen gedoe wil met apps, instellingen en vergrendeling. Het beschikt over een Plug&Charge modus, waardoor het direct begint te laden wanneer je het aansluit. Het laadpunt heeft een vorm van statische loadbalancing, waarbij er een veilig vermogen instelt kan worden en het laadpunt hier nooit boven zal komen. Hoewel het niet vergrendelbaar is, is dit in de meeste thuissituaties ook niet nodig.

 Dit laadpunt biedt een eenvoudige en krachtige laadoplossing zonder verder omkijken juist voor diegenen die geen poespas willen

 

  1. Ratio Solar laadpaal/box (11-22 kW):

De Ratio Solar is het meest slimme en complete laadpunt in de Ratio serie. Het is speciaal ontworpen voor slim laden in combinatie met zonnepanelen. Met een optionele Plug&Charge modus en dynamische loadbalancing, kan het laadpunt live meekijken naar het stroomverbruik in huis en het laadvermogen hierop aanpassen. Daarnaast is het laadpunt compatible met de Ratio app, waarmee je het laadpunt kunt bedienen, ontgrendelen én inzicht hebt in alle laadsessies. Het biedt ook de mogelijkheid om alleen op zonnestroom te laden.

 Dit laadpunt is perfect voor wie op zoek is naar een uitgebreide set slimme functionaliteiten

 

Voorlopige conclusie over het kiezen van de juiste laadoplossing

De Ratio Electric serie heeft met de Ratio Smart, Ratio Solid, Ratio Start en Ratio Solar laadpunten ontwikkeld die elk gericht zijn op een specifieke situatie. Of je nu op zoek bent naar een slim laadpunt, dynamische loadbalancing, solar charging of een eenvoudige plug & charge oplossing, er is een Ratio laadpunt dat erbij past. De vraag is dus echt hoeveel extra functionaliteiten er voor je op moeten zitten qua bediening (al dan niet vanuit een app) en smart charging. Ook de afweging wel of niet (enkel) via zonne-energie te willen laden maakt dat het ene laadpunt beter past dan het andere laadpunt.

 

Maar dan hebben we ook nog een andere nieuwe lijn laadpalen in onze webshop staan: de Zaptec. Het onderscheid van Zaptec zit hem echt in de innovatiekracht. Deze laadpunten zijn allemaal ontwikkeld van vanuit een markt die razendsnel groeit. Nieuwe spelers moeten met innovatieve functionaliteiten komen om zich te onderscheiden van de bestaande merken. Zaptec is erin geslaagd om een vooraanstaande positie te verwerven door unieke laadoplossingen aan te bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende laadpalen van Zaptec en hun bijzondere kenmerken. Van de Zaptec Pro, ideaal voor de zakelijke markt en openbare laadpleinen, tot de Zaptec Go, een bekroonde laadoplossing voor thuis. Laten we ontdekken waarom Zaptec de aandacht trekt in de wereld van elektrisch rijden.

 

We onderscheiden hierbij twee verschillende laadoplossingen:

 

  1. Zaptec Pro: Efficiëntie en Flexibiliteit

Een opvallend kenmerk van de Zaptec Pro is de vlakbandmontage. Met vlakbandmontage kan de bestaande stroomkabel tegen de muur worden gemonteerd waardoor aftappunten toegevoegd kunnen worden zonder nieuwe voedingskabels te trekken. Dit maakt de zaptech laadpaal ideaal voor locaties waar toekomstige uitbreiding van het laadplein wordt verwacht. De installatie blijft zo overzichtelijk en georganiseerd. Bovendien zijn er geen extra netwerkoplossingen nodig dankzij de 4G-upgrade. De Zaptec Pro is een krachtig laadpunt met een maximaal vermogen van 22kW en biedt een breed scala aan functionaliteiten met een focus op bedrijfsmatig gebruik.

 Dat maakt de Zaptec pro een laadoplossing die ideaal is voor parkeerplaatsen, parkeergarages en bedrijven.

 

  1. Zaptec Go: Stijlvol en Compact

De Zaptec Go is een goede laadoplossing voor thuis, gekenmerkt door zijn stijlvolle design en compacte formaat. Het laadpunt wordt geleverd in een verpakking ter grootte van een schoenendoos en valt daardoor nauwelijks op aan de gevel. Dit vergroot de installatieflexibiliteit, aangezien er minder ruimte nodig is. Ondanks het kleine formaat levert de Zaptec Go een maximaal, dynamisch regelbaar laadvermogen van 22kW, waardoor de elektrische auto snel thuis opladen kan worden.

 Het laadpunt is daardoor vooral in de consumentenmarkt erg populair en biedt toekomstbestendige technologie.

 

Conclusie over de Zaptec en Ratio laadoplossingen

Zaptec en Ratio zijn inmiddels  toonaangevende spelers in de markt voor elektrisch rijden en laden. Goede “uitdagers” voor de gevestigde spelers in de markt. Juist met hun compacte uitstraling en strakke design. Waar de ratio laadoplossingen toch wel meer geend zijn op het laden via zonne-energie.

 

We hopen je hiermee op weg te hebben geholpen bij de keuze van een passende laadoplossing voor jouw specifieke situatie. Maar kunnen ons ook goed voorstellen dat de keuze nog moeilijk blijft. Wij beantwoorden graag alle vragen. Juist omdat we al zo lang meegaan in deze branche én onafhankelijk partner zijn van verschillende laadoplossingen kijken we echt naar wat voor jouw de beste oplossing is. Neem contact op met onze specialisten voor een gericht advies.