Laadpalen voor de recreatie sector

Alles over laadoplossingen voor Recreatie & Jachthavens

De juiste keuze maken in laadoplossingen voor de recreatiebranche

Door de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en duurzaam reizen staan campings, vakantieparken en overige recreatie bedrijven meer en meer voor de keuze om gehoor te geven aan de toenemende vraag naar laadinfrastructuur op hun recreatiebestemmingen. Het anticiperen op deze stijgende vraag, en het garanderen van voldoende capaciteit om aan de behoeften van de klanten te voldoen, is een belangrijke uitdaging.

 

 Wat is een geschikte plek op het terrein?

Daarbij komt ook nog eens de strategische keuze wat de meest geschikte locatie is voor het plaatsen van deze laadpalen. Rekening houdend met de behoeften van recreatieve reizigers, toeristische hotspots maar ook nabijgelegen recreatiecentra en restaurants en cafe's. Het implementeren van een duurzaam en betrouwbaar laadnetwerk op afgelegen recreatieplekken kan bovendien een uitdaging zijn vanwege beperkte toegang tot het elektriciteitsnet en de behoefte aan back-upoplossingen in geval van stroomuitval.

recreatiesector laadinfra

 

Hoe gebruiksvriendelijk is de laadpaal?

Ook moeten recreatieondernemers nadenken over het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de laadvoorzieningen. Het ontwerpen van een laadpaaloplossing die gemakkelijk te gebruiken is voor zowel frequente als incidentele bezoekers is echt cruciaal. Hierbij moet rekening worden gehouden met verschillende betaalmethoden, gebruiksvriendelijke interfaces en ondersteuning voor diverse elektrische voertuigen. Anders zal het de goede reputatie van het bedrijf nog schade.

 

Investering of kostenpost?

Als laatste is het voor veel recreatiebedrijven best een hele investering. Dan wil je wel de goede keuze maken. Het maken van een goede kosten/baten analyse en het eventueel nadenken over een nieuw verdienmodel met de laadpalen zijn essentieel om het project rendabel te maken.

 

Vind je goed advies bij de investering in nieuwe laadpalen bij jou recreatiebedrijf dus belangrijk? Lees verder!

Locatiekeuze

Locatiekeuze

Verdienmodel

Verdienmodel

Gedegen advies

Goed advies

Voordelen van EV-Solutions

Het beste advies voor jouw recreatie onderneming

nooit zonder door onze 24/7 support en remote hulp 

Een extra service & tegelijkertijd verdienmodel

Laadpaal bij vakantiehuisjes

Extra service voor jouw bezoekers

laadpaal voor recreatie sector

Actie t/m eind november voor recreatie sector

Speciale beursactie | Recreatie Vakbeurs

zaptec pro beurs actie voor recreatie sector

Voordelen van Zaptec pro

Uitgebreide garantie

in meerdere kleuren verkrijgbaar

Unieke (beurs)actie tot eind november geldig

laadpaal recreatie rob

Welke voordelen heeft een goede laadvoorziening?

Het hebben van een laadpaal bij een vakantiewoning of camping / recreatiebedrijf biedt verschillende voordelen voor gasten die een elektrisch voertuig (EV) gebruiken tijdens hun vakantie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Gemakkelijk opladen

Met een laadpaal bij de vakantiewoning hoeven gasten geen tijd te verspillen aan het zoeken naar openbare laadstations in de buurt. Ze kunnen hun voertuig gemakkelijk opladen op het terrein van de accommodatie, wat handig is en tijd bespaart. Bovendien geeft het jouw gasten de vrijheid om hun reisroute en activiteiten flexibeler te plannen.

Een extra verdienmodel

Het aanbieden van laadservices kan een nieuwe bron van inkomsten zijn voor de recreatieonderneming. Je kunt bijvoorbeeld een vergoeding vragen voor het gebruik van de laadvoorziening, hetzij per oplaadbeurt of als onderdeel van een pakket voor verblijf en opladen. Buiten de extra gasten die je hiermee op jouw park kan verwelkomen dus!

Minder lawaai

Elektrische voertuigen zijn over het algemeen stiller dan voertuigen met een verbrandingsmotor, waardoor gasten kunnen genieten van een rustige en ontspannende vakantie zonder het lawaai van een ronkende motor. Dit kan een voordeel zijn voor auto vrije parken om dan EV auto’s wel toe te laten bij de huisjes. Of als jouw gasten voor rust en een ontspannen sfeer komen - extra handig als meer EV-rijders jou weten te vinden.

Verbeterde klantervaring én imago

Voor veel gasten is het hebben van een laadpaal bij de vakantiewoning een aantrekkelijke voorziening. Het kan de algehele ervaring van de accommodatie verbeteren en aantonen dat de accommodatie zich bewust is van duurzaamheid en moderne technologie. Extra service vanuit jouw bedrijf dus en een positief imago! Niet alleen qua beleving ook qua duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wat steeds vaker een rol speelt bij de keuze voor veel reizigers

Recreatie ondernemers die je voor gingen:

 

Veelgestelde vragen uit de recreatie branche

Vrijblijvend advies en offerte ontvangen?

Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Waar ben je naar op zoek?
Naam*
Toestemming nieuwsbrief