Skip to content
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Referenties

Total Nederland

Realisatie laadplein bij kantoor in Den Haag

Bij Total Nederland sieren steeds meer elektrische auto's het parkeerterrein. Om deze reden was het noodzakelijk om te voorzien in laadvoorzieningen voor het groeiende elektrische wagenpark.


Het project

Het turn-key opleveren van dit laadplein omvatte niet alleen de engineering, maar ook het projectmanagement, werkvoorbereiding, het leveren van de hardware, installatie en civiele werkzaamheden. Een mooie en uitdagende opdracht, waarbij EV Solutions in totaal tien laadstations heeft geplaatst incl. een AP buitenverdeler heeft geproduceerd van 160A met de mogelijkheid voor uitbreiding naar de toekomst.

Total-Logo-Committed-01-563x197
foto laadpalen Total

Van Riesen Duurzame Installatietechniek


Een energietransitieproject uitgelicht

Van Riesen Duurzame Installatietechniek is een duurzame installateur die zich richt op bestaande bouw en nieuwbouw, het realiseren van zonnepanelen, zonneboilers en samen met EV-Solutions nu ook laadpleinen voor elektrische auto’s. Bij Taxibedrijf Dorenbos in Emmen groeit het elektrische wagenpark gestaag. Het werd dus hoog tijd om een ruim laadplein aan te leggen.


Het project

Het turn-key opleveren van dit laadplein omvatte niet alleen engineering, maar ook projectmanagement, werkvoorbereiding, hardware, installatie en civiele werkzaamheden. Een mooie en uitdagende opdracht, waarbij EV Solutions in totaal tien dubbele Alfen laadstations van 2 x 22kW en twee 400A AP verdelers in buitenkasten produceerden en leverden.

vanRiesen
vanRiesenproject

Bouwbedrijf Lont

EV-Solutions en Bouwbedrijf Lont werken samen aan elektrische toekomst

Freonen helpen anderen graag vooruit. Zo ook EV-Solutions, dat Bouwbedrijf Lont ondersteunt bij de aanleg van elektrische laadinfrastructuur.

Laadpalen
‘Sinds 2016 leveren wij laadpalen aan Bouwbedrijf Lont’, vertelt Tsjeard Piter Mast, eigenaar van EV-Solutions. ‘Kortgeleden hebben we het laadpark uitgebreid tot zes punten. Deze staan pal voor het hoofdkantoor in Sint Annaparochie; een leuke binnenkomer voor bezoekers. Ook bij de medewerkers thuis verzorgen wij overigens de laadinfrastructuur.’

Zonnepark
‘De samenwerking met EV-Solutions verloopt uitstekend’, zegt Jetze Lont, directeur van Bouwbedrijf Lont. ‘Wij stellen onze laadpunten kosteloos ter beschikking aan belangstellenden; niet alleen aan eigen medewerkers, maar ook relaties of bezoekers. De benodigde energie halen we van het eigen dak af. Over twee weken starten we bovendien met de bouw van een zonnepark, op tweehonderd meter afstand van ons bedrijf. Daar wekken we één megawatt (MW) op, meer dan voldoende om de laadplekken van energie te voorzien.’

Elektrisch rijden
Elektrisch vervoer zit in de lift. Steeds vaker verschijnen elektrische voertuigen en laadpunten in het straatbeeld. ‘Klanten die voorzichtig begonnen met één laadlocatie, breiden steeds vaker uit naar grote laadpleinen’, vertelt Tsjeard Piter. ‘Een soortgelijke ontwikkeling zie je bij Lont, wiens wagenpark steeds verder wordt geëlektrificeerd.’

Jetze sluit zich aan bij deze observatie. ‘Bouwbedrijf Lont is klaar voor de toekomst. Wij beschikken over drie volledig elektrische auto’s en vier plug-in hybridevarianten. Deze voertuigen bevallen zeer goed en we houden dan ook rekening met toekomstige uitbreiding.’

Iets wat Tsjeard Piter als muziek in de oren klinkt. ‘Wij helpen hier graag bij! EV-Solutions is specialist op het gebied van laadinfrastructuur. Wanneer iemand laadstations wil realiseren in een werk- of privésituatie, staan wij paraat. Bovendien biedt onze onderneming niet enkel elektrische laadoplossingen voor auto’s, maar ook voor e-bikes. Van bedrijf tot dorpshuis: iedereen kan bij ons terecht.’

LONT_Logo_2014
Lont-EV-Solutions-1920x933

WMD

Een laadplein met smart charging network

WMD werkt aan een duurzame en efficiënte drinkwatervoorziening in Drenthe. Tevens is WMD zeer vooruitstrevend als het gaat om duurzame mobiliteit. Mede door die reden hebben wij de bestaande laadpalen vervangen door slimme laadstations van Alfen in combinatie met een Smart Charging Network.


Het project

Het turn-key opleveren van dit laadplein omvatte niet alleen engineering, maar ook projectmanagement, werkvoorbereiding, hardware, installatie en civiele werkzaamheden. Een mooie en uitdagende opdracht, waarbij EV Solutions in totaal drie dubbele Alfen laadstations van elk 1 x 22kW en een 250A  EV-verdeler van AP in een buitenkast incl. een gedeelte t.b.v. de netbeheerder Enexis produceerden en leverden

WMD
WMD2

Rochdale

Een laadplein in de parkeerkelder met smart charging network

Woningstichting Rochdale is een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn ze er voor iedereen, bijvoorbeeld voor gezinnen, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen. Aangezien verduurzamen en het elektrificeren bij Rochdale hoog op de agenda staat, kon een laadplein in de parkeerkelder daarom niet meer ontbreken. EV-Solutions zorgde voor een slimme oplossing om laadinfra aan te leggen met mogelijkheden voor uitbreiding in de toekomst.

Het project

Het turn-key opleveren van dit laadplein omvatte niet alleen engineering, maar ook projectmanagement, werkvoorbereiding, hardware en de installatie. Een mooie en uitdagende opdracht, waarbij EV Solutions in totaal drie dubbele Alfen laadstations van elk 1 x 22kW en een 80A EV-wandverdeler van AP produceerden en leverden.

 

rochdale
rochdale parkeerkelder

Sportstroom B.V.

Hoe ben je erop gekomen om elektrisch te gaan rijden? 

Het is al jaren een grote wens van me. Past volledig bij ons bedrijf want we zijn dagelijks bezig met energiebesparing.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Ik kwam Tsjeard tegen op een symposium. Zijn enthousiasme sprak me direct aan.

Waarom heb je voor ons gekozen om de auto te leveren?

Ik wilde volledig ontzorgd worden. Van de keuze welke auto tot de juiste laadpaal.

Wat zijn je ervaringen met de auto en het laden? 

De auto ( Opel Ampera ) is super: erg comfortabel en stil. Het laden gaat veel sneller dan gedacht!

Wat zijn de reacties op je auto in je omgeving? 

Iedereen vindt het bij ons bedrijf passen. Ook de klanten beginnen er over. Het levert leuke gesprekken op.

Wat zijn je ervaringen met ons? 

Ik ben erg tevreden over EV-Solutions. Ze hebben me alle rompslomp uit handen genomen!

Zou je ons aanbevelen bij vrienden/kennissen/familie? 

Ja, dat zou ik zeker doen! Normaliter ben ik daar terughoudend in maar nu niet: hartelijk aanbevolen!

sportstroom
IMG_1772-1

Douma – Lohmann, adviseur zorg –

Hoe ben je erop gekomen om elektrisch te gaan rijden?

Onze auto moest vervangen worden en mijn jongste zoon is nogal geïnteresseerd in elektrisch rijden. Zo kwamen we op het idee van de Tesla Model S, een elektrische auto, dus zonder benzine motor.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

De vader van Tsjeard Mast, de eigenaar van EV Solutions, zag dat er nog geen laadpaal bij onze woning was en vertelde dat zijn zoon hier wel voor kon zorgen.

Wat zijn je ervaringen met de auto en het laden?

De ervaringen met de auto en het laden zijn super. De Tesla is een ongelooflijke auto. Thuis aan de laadpaal laden we er elk uur 50 km bereik bij. Onderweg laadt je op bij speciale Tesla punten, superchargers genaamd. Dankzij Superchargers kom je gratis in onder andere Noorwegen, Berlijn en Zuid Europa. De auto rekent zelf uit hoe lang je moet laden en brengt je ook naar de superchargers.

Wat zijn de reacties op je auto in je omgeving?

Geweldig, mooie auto, mooi concept.

Wat zijn je ervaringen met ons?

De ervaring met jullie is uitstekend. Prettig, betaalbaar, betrouwbaar en snel.

Voor mijn kennismaking met EV Solutions waren er 4 bedrijven die wel een paal konden leveren: bedrijf 1 is alles komen opmeten, maar een offerte heb ik nooit gezien. Bedrijf 2 heb ik wel een eerste offerte van gehad, maar nadat er een paar veranderingen moesten worden doorgevoerd werd er geen nieuwe offerte geleverd. Bedrijf 3 kwam niet vanwege autopech en daar heb ik sindsdien nooit meer wat van gehoord. Bij bedrijf 4 werd haast het drie dubbele gerekend, die wilde de hele meterkast verbouwen. We hadden de moed al opgegeven en laadden de auto middels een gewoon stopcontact, dat kan ook, maar dan laadt je maar 11 km per uur. We waren dus in het begin wel benieuwd wat EV Solutions ons zou gaan brengen, maar we zijn dus echt dik en dik tevreden!!

Zou je ons aanbevelen bij vrienden/ kennissen/ familie?

Ja, zeker weten, helemaal!

IMG_1778