Synnovem en EV-Solutions werken samen aan gesubsidieerd advies voor VvE’s

Ev-Solutions en Synnovem werken samen

Drachten en Dokkum slaan sinds enige tijd de handen ineen om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te voorzien van laadvoorzieningen

Synnovem geeft onafhankelijk advies op het gebied van duurzame economie en wij als EV-Solutions leveren laadsystemen van A tot Z. Niet zo gek dus dat we elkaar al snel vonden. Een advies aan bedrijven, energiecoöperaties en VvE’s (Verenigingen van Eigenaren, red.) over oplaadpunten is hier een belangrijk onderdeel van. 

Lees hieronder het interview dat OF afnam bij EV-Solutions en Synnovem

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Daan Mellema (hierna DM): Ik ben verkoper binnendienst en marketingspecialist bij EV Solutions in Drachten. Wij leveren alle laadoplossingen voor elektrisch rijden: laadpalen voor bedrijven, thuis, automotive, voor VvE’s en voor de installateur. Tsjeard Mast richtte EV Solutions in 2014 op, vanuit zijn passie en interesse voor elektrische mobiliteit. In mijn rol als verkoper binnendienst en marketingspecialist geef ik in de praktijk ondersteuning en advies op het technische vlak. Dit kan bij mensen thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook aan contactpersonen van VvE’s.

Gerrit Vellinga (hierna GV): Ik ben adviseur bij Synnovem in Dokkum. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van duurzame economie. Wij adviseren over de kansen en mogelijkheden van verduurzaming op basis van economische argumenten. Dit doen we voor overheden, bedrijven, energiecoöperaties en ook voor VvE’s.

Waarom werken jullie samen?

DM: We merkten dat we bijvoorbeeld bij het adviseren van VvE’s de vraag kregen of er wel voldoende draagvlak is voor laadpunten en of het wel een toekomstbestendige investering is. Vaak wonen er in een appartementencomplex ouderen, en die willen niet altijd een grote investering meer doen. Deze vragen zijn niet onze expertise en daarom zetten wij die door naar een partij die daar wel goed in is. En dat is Synnovem!

GV: Wij zoeken altijd de samenwerking op, waarbij we wel onafhankelijk blijven. Onze kennis op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie zetten wij graag in voor diverse platforms zoals ‘Bowinn’ en ‘de Freonen’, maar ook voor bedrijven en overheden. In het geval van EV Solutions ontzorgen wij hen door een gedegen advies aan VvE’s te bieden. Dit oplaadpuntenadvies ondersteunt bij het maken van gedragen besluiten binnen VvE’s. Met de benodigde informatie over bijvoorbeeld veiligheid, wetgeving en kostenverdeling kunnen VvE’s concreet aan de slag met installateurs zoals EV-Solutions.

Wat kunnen jullie potentiële klanten bieden?

GV: We bieden mensen een kosteloos consult aan van een half uur waarin we een toelichting geven op het proces en wat het oplaadpuntenadvies voor VvE’s daarin kan betekenen.

DM: En als mensen besluiten tot aanschaf van de laadsystemen, dan kunnen ze via de subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’, 75 procent van de advieskosten vergoed krijgen door de overheid. En dat is natuurlijk een heel mooi aanbod.

Hoe zien jullie de toekomst?

DM: Dat is er één van de lange termijn. Er is zoveel potentieel! Wij merken het laatste jaar met name een enorme groei. Mensen vinden het namelijk lastig om laadpunten te realiseren. Ze zijn niet of niet goed technisch onderlegd en kunnen advies en ondersteuning op dit gebied wel gebruiken. Samen met Synnovem bieden wij hun graag totaaloplossingen. Het is een prachtige combinatie, onze beide expertises versterken elkaar.

GV: Die toekomst ziet er ontzettend dynamisch uit. De energietransitie is een gigantisch proces dat nog vele jaren doorgaat. Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s fossielvrij zijn, dus zijn er veel laadsystemen nodig op parkeerplaatsen. Met dergelijke samenwerkingen zorgen we ervoor dat de transitie daadwerkelijk vooruit wordt gebracht. Lees meer over deze oplossing voor VvE’s